23 Ekim 2012 Salı

Gs-Cluj maçından notlar

Şampiyonlar ligi grubundaki 3. maçına çıkan temsilcimiz Galatasaray sahadan 1-1 lik beraberlik ile ayrıldı.Türk Telekom Arena stadında yağmur maç öncesinde etkisini arttırdı ve maç esnasında da bu etki devam etti.Yağmur yüzünden bozulan ve gölcükler oluşan sahada futbol oynamak bir hayli güç hale geldi.
Galatasaray karşılaşmada ilk etkili atağını 18. dakikada Umut ile gerçekleştirdi.Bu ataktan bir dakika sonra ise Cluj Dany'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.Sol taraftan yapılan sert orta önce Cluj'lu futbolcuya ardından da Dany'e çarparak Galatasaray ağlarıyla buluştu,Maçın 28. dakikasında ikinci sarı kartı görerek atılan Aguirregaray takımını oyunda bir kişi eksik bıraktı.Bu dakikadan sonra oyunda etkinliğini arttıran Galatasaray 34. dakikada bir penaltı kazandı ve topın başına Melo geldi kaleci nin sağına vurduğu topu kaleci uzanınca ilk yarı bu skorla bitti.
Maçın ikinci yarısında ise Galatasaray adeta tek kale oynadı fakat zeminin azizliği ve yaşanan sakatlıklar Galatasaray ın gol üretkenliğini olumsuz yönde etkiledi ta ki 78.dakikada Amrabatın ortasında topu kafayla ağlara gönderen Burak Yılmaz a kadar.Galatasaray galibiyet için yüklendikçe yüklendi.Maçın son dakikalarında birde ceza sahası hemen yanındaki frikik şansı yakalayan Galatasaray bu şansı Selçuk İnan ile değerlendiremedi.Maçın 90. dakikasında Selçuk'un arka direğe kestiği topa Burak sağ çaprazdan vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.Maçın sonunda ise Dany'e tepki varken Semih Kaya ya ise Dany'nin yaptığı hatalarda ki kademe anlayışı ve soğuk kanlılığı ile savunmayı ayakta tutan isimlerin başında geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder