28 Ekim 2012 Pazar

Cumhuriyetimizin 89. yılı kutlu olsun

Başkent de Cumhuriyetin 89. kuruluş yıl dönümü törenleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında ki devlet zirvesinin Anıtkabir'e çıkarak çelenk koymasıyla başlayacak ve gün boyu devam etmesi beklenen kutlamlar Çankaya köşkünde devam edecek.

Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı Tanse Çölaşan ise valiliğin yürüyüşe izin vermemesine karşı,
'' Kimse terörist değil eğer ki devlet istihbarat almışsa, devletin görevi de bizi korumaktır''. diyerek tepkisini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Gül ise mesajında,''Bugün milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken,Cumhuriyetimizin nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz'' ifadelerine yer verdi

Gül Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinin emsalsiz bir zaferle neticelenmesi ve ardından milletin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet'in kurulmasının,Türkiye'nin istikametini belirleyen bir adım olduğunu vurguladı.

Başbakan Erdoğan ise vatan için bir dönüm noktasını ifade eden bu güzel bayramın,millet için her geçen gün daha büyük bir önem kazandığını vurguladı.

Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetin,herkesin göz bebeği durumunda olduğunu belirten Erdoğan, zira Cumhuriyetin çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin ardından kurulduğunu belirtti.

Ayrıca mesajında ''Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği cumhuriyet hiç şüphesiz geleceğimiz adına en büyük güvencemizdir'' ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder